top of page

Gürcistan Batum IPHONE Alma Rehberi ve Fiyatlar

Iphone fiyatları Türkiye’de çok yüksek olduğu için yurt dışından telefon fiyatları nasıl?

Yurt dışı denince akla gelen Gürcistan, hem kara sınırı komşumuz olması hem de vize veya pasaport olmadan kimlikle girilebilmesi nedeniyle en masrafsız ulaşılabilecek ülke konumunda. Sahil Seyahat olarak Firmamızın Gürcistan’a sınırı olan Artvin Sarp ilçesine Sarp sınır kapısına Türkiye’nin birçok ilinden otobüs seferimiz ve Rize Merkez kalkışlı günübirlik Batum turlarımız var. Iphone modellerinin fiyatları ve stoğu, kimlikle vergi iadesi alınıp alınamadığı gibi Gürcistan’dan iphone alım süreci ile ilgili çok fazla mesaj ve mail almaya başladık. En sonunda bu konuda detaylı bir yazı yazarak ve herkese bu yazıyı paylaşalım dedik. Bu yazıda hem iphone 14 modellerinin güncel fiyatlarını, hangi mağazalara bakabileceğinizi ve stokları nereden kontrol edebileceğinizi, alım satım sürecini, Batum ve Tiflis’ten vergi iadesi alımı dahil her şeyi ele alıyoruz. İşte size Gürcistan Iphone alma rehberi…


Gürcistan Iphone Alma Rehberi ve Fiyatlar

Öncelikle Gürcistan Iphone fiyatlarını paylaşmak istiyorum.

Döviz cinsinden fiyatları verip TL karşılıklarını da yazarak, fakat blog yazımızın tarihindeki kura göre fiyatlar yazılmıştır. Güncel fiyatları siz yine kontrol ederek güncel kurla tam karşılığını görebilirsiniz.

Fiyatlardan sonra Gürcistan’dan iphone nasıl alınır detaylı olarak aşağıda yer alacak.


Gürcistan Iphone Fiyatları

Iphone 14 Pro Max 128 gb: 4499 GEL = 30602 TL –> 27236 TL / TR Fiyatı: 43999 TL

Iphone 14 Pro 128 gb: 3999 GEL = 27200 TL –> 24208 TL / TR Fiyatı: 39999 TL

Iphone 14 Plus 128 gb: 3479 GEL = 23645 TL –> 21044 TL / TR Fiyatı: 34999 TL

Iphone 14 128 gb: 2999 GEL = 20399 TL –> 18155 TL / TR Fiyatı: 30999 TL



Gürcistan’da bu fiyatlar üzerinden %11 vergi iadesi alıyorsunuz, vergi (tax free) iadeli halleri de yanlarına yazılmıştır, Türkiye’deki fiyatları da anlık karşılaştırabilmeniz için yanına yazılmıştır.





Gürcistan’da Iphone Alabileceğiniz Mağazalar ve Iphone Stok Durumu

Gürcistan’daki iphone yetkili satıcıların web sitelerinden güncel stok durumlarını kontrol edebilirsiniz. Mağazaların web adreslerini aşağıda yazıyorum. Bu sitelerden hem istediğiniz model telefonun olup olmadığını hem de nerelerde mağazaları olduğunu kontrol edebilirsiniz. Mail veya telefonla ulaşmayı deneyebilirsiniz. Gürcüce açılıyor siteler ama İngilizce dil seçeneği var, çevirebilirsiniz.


Gürcistan’dan Iphone Nasıl Alınır?

Yukarıda bahsettiğim mağazalar genelde AVM’lerde oluyor. Zaten sitelerinde görürsünüz Batum veya Tiflis’te nerede mağazaları olduğunu bulup oraya gideceksiniz. Özellikle Batum’da çok fazla Türk alışveriş yaptığı için stoklar çok hızlı tükeniyormuş haberiniz olsun. Vergi iadesi almak istiyorsanız mağazanın tax free olup olmadığını mutlaka sorun. Genelde vitrinde tax free logosu olur ve teknolojik ürünler satanların hemen hemen hepsi tax free alışveriş yapabildiğiniz yerlerdir ama siz işinizi garantiye alın, sorun çıkmasın.

Burada önemli bir konu da pasaportla mı kimlikle mi vergi iadesi alınacağı konusu. Batum’da hem kimlik hem pasaport ile vergi iadesi alabiliyorsunuz ancak Tiflis’te maalesef çok fazla kimlikle gelen turist olmadığından mağazaların bu durumdan haberi yok. Olay şundan kaynaklanıyor: vergi iadesi formunun üzerinde pasaport numarası diye bir ibare var ve Tiflis’tekilerin tecrübesi olmadığından buraya pasaport numarasından başka bir şey yazamayacaklarını sanıyorlar. Oysa Batum’da buraya normal kimlik numarasını yazıp işleme devam ediyorlarmış, Tiflis mağazalarının bu konuda yeterli tecrübesi bulunmamaktadır.


Batum’da kimlikle vergi iadesi nasıl alınır?

Tax free alışveriş yapılan mağazada ödemeyi yaparken çipli T.C. kimliğinizin aslını vererek vergi iadesi formu hazırlamalarını istiyorsunuz. Sarp sınır kapısından geçerken pasaporttan hemen sonra yan yana iki banko var. Bir tanesi onay almak bir tanesi ödeme yapmak için. Onay bankosuna kimliğinizi, ürünü ve tax free formunu veriyorsunuz. Onayı aldıktan sonra yan bankodan bu onay formuyla ödemeyi alıyorsunuz.

Vergi iadesini istediğiniz kurdan alabilirsiniz.

Umarım Gürcistan iphone alışverişi rehberliği için sorularınızın bütün cevaplarını bulursunuz. Sorularınız olursa lütfen, bu yazının altına yorum olarak paylaşın.

İstek, öneri ve beğenilerinizi yorum olarak bekliyorum.

Gelecek yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf için bizi takip etmeyi unutmayın!

Instagram: sahilturizm













164 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page